Ginisilmäinen kurpitsakeitto

Gin-pumpkin soup

Tätä soppaa ei kannata kokeilla muilla gineillä

Ainekset

  • n. 1.2kg myskikurpitsa
  • 1 kpl pienehkö sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2-3 kpl (~200g)  jauhoista perunaa
  • 1-2 kpl porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • n.15 g tuoretta inkivääriä
  • 1 tl savupaprikaa
  • 0.8 litraa vettä
  • 3 kpl kanaliemikuutiota
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1/2 limen mehu
  • 1 rkl Kattila Gin per annos

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri kurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet
  2. Siivua valkosipulit ja inkivääri
  3. Halkaise kurpitsa neljään osaan ja poista kurpitsan siemenet (voit paistaa ne öljyssä erikseen)
  4. Lohko kurpitsa n. 2 cm paksuiksi paloiksi
  5. Pilko sipuli 4 osaan
  6. Levitä kurpitsapalat ja sipulilohkot uunipellille ja valele öljyä niiden päälle
  7. Paahda kurpitsoja ja sipuleita n. 20-30 min 200°C uunissa kunnes kupitsat ja sipuli ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Voit käyttää grillivastuksia osan aikaa värin saamiseksi
  8. Sillä aikaa lisää keittokattilan pohjalle öljyä ja kuullota valkosipuli ja inkivääri
  9. Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan
  10. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat n. 1cm siivuiksi ja lisää ne kanaliemeen ja keitä kunnes juurekset ovat kypsyneet
  11. Lisää juusto, paahtuneet ja pehmenneet kurpitsat ja sipulit kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella
  12. Lisää savupaprika ja limemehu.
  13. Kiehauta ja maista. Lisää tarvittaessa  suolaa
  14. Annostele keitto lautasille ja lisää keskelle ruokalusikalla Kattila Ginisilmä