Marinoidut Akvavitpaprikat

Marinated Akvavit Peppers

Ainekset

  • paprikaa (eri värisiä)
  • 3 dl oliiviöljyä
  • 60 ml Kattila Akvavit
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • tuoretta timjamia
  • 1/2 hienonnettu valkosipulin kynsi
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pilko paprikat ja paahda ne uunin grillissä kuoripuoli ylöspäin , niin että kuori mustuu
  2. Laita paprikat muovipussiin hetkeksi uunin jälkeen ja kuori ne
  3. Sekoita marinadin ainekset timjamia lukuunottamatta
  4. Lado paprikan palat kannelliseen lasipurkkiin kerroksittain ja laita timjaminoksa kerrosten väliin
  5. Kaada marinadi purkkiin, sulje kansi ja ravista kevyesti
  6. Laita purkki maustumaan viileään vuorokaudeksi
  7. Jos paprikat jostakin kumman syystä eivät lopu heti, ne säilyvät jääkaapissa. Marinadia voi käyttää paistamiseen